Inschrijven

Wanneer uw kind 4 jaar wordt, is hij of zij van harte welkom op BS De Ravelinde! In de periode daarvoor zal de keuze voor een basisschool gemaakt moeten worden. Wij willen u daarbij graag helpen door een rondleiding op onze school te geven en te vertellen over BS De Ravelinde. Meestal gebeurt dit na de derde verjaardag van uw kind. U kunt hiervoor contact opnemen met de school (088-1454530).

Wanneer u keuze valt op onze school, kunt u een inschrijfformulier invullen. U ontvangt dit formulier tijdens de rondleiding. 

Ongeveer 2 maanden voordat uw kind 4 jaar wordt, neemt de leerkracht contact met u op voor het maken van wenafspraken. Uw zoon/dochter mag voor zijn/haar vierde verjaardag 6x komen wennen. De meeste ouders kiezen ervoor om hun kind 2x per week te laten wennen. Dat houdt in dat het wennen 3 weken voor de vierde verjaardag zal starten. Zodra deze wenafspraken gemaakt zijn, krijgt u een enveloppe in de bus met daarin een kaart met de eerste wenafspraak, een praktisch informatieboekje en een boekje om uw kind op de overstap naar de basisschool voor te bereiden. Vanaf dit moment wordt u ook uitgenodigd om u aan te melden bij 'Social Schools', een app waarmee ouders en school met elkaar kunnen communiceren. Via deze app krijgt u berichten uit de klas, foto's, oproepjes voor hulp, onderwijsinhoudelijke informatie, de nieuwsbrief enz.